top of page
אוהבים א.נשים?

בהפסקה של השיעור הראשון בקורס לבדיקות תוכנה, שאלתי מישהו מה הסיבה שהוא רוצה להיות בודק תוכנה.

התשובה שלו היתה: "כדי שאוכל להגיד לאנשים אחרים היכן הם טועים" אמר ונדמה לי תוך חיכוך ידיים בהנאה...

Heart Shape Cookie Cutter

אחת התכונות החשובות לבודק טוב היא תקשורת בינאישית טובה.

יכולת תקשורת בינאישית באה לידי ביטוי בכל מקום עבודה כמובן, אך בבדיקות ישנה חשיבות יתרה מכיוון שההתנהלות משפיעה על מהלך הפיתוח ואף בטיב איכות המוצר שנמסר ללקוח.

אהבה אי אפשר לזייף. אם אתה טיפוס שלא אוהב אנשים, מרגיש לידם לחוץ או חסר סבלנות, באופן אישי, לא הייתי ממליצה להיכנס לתחום הבדיקות. 

הגאונות / האומנות האמיתית היא לגייס את האנשים לטובתך. משפטים כגון: "עזור לי לעזור לך" או "כולנו פה להצלחת המשימה" מעודדים את שיתוף הפעולה למטרה המשותפת - להוציא מוצר יותר טוב. 

בודק טוב יעביר תקלות באופן אובייקטיבי, ללא העברת ביקורת על כתיבת הקוד או כתיבת המסמכים ובכך (בד"כ) יעודד את שיתוף הפעולה עימו מצד המפתחים, מנהלי הצוות וכו', לקידום אפקטיבי של הפרוייקט.

יתרה מזאת, הקוד המוסרי לבודקי תוכנה מדגיש את החשיבות בשמירה על אינטגרטי גבוה ואובייקטיביות הבדיקה, ומוסיף את החשיבות בקידום המוניטין של המקצוע, שיתוף פעולה איכותי עם המפתחים ותמיכה בעמיתים למקצוע.

Team work

אתמול קיימתי את המפגש השלישי של "בודקים בקפה - חיפה". הבטחתי בפוסט האחרון שאעדכן במיזם החדש הזה.

נרשמו כ 20 אנשים מחיפה והסביבה שמעוניינים להתאמן ביחד בלגשת לראיונות עבודה.

נקבע שבכל שבוע ישלח מייל הרשמה למפגש שבועי ומי שרוצה - ירשם.

אין חובת השתתפות ו"מטרת העל" היא שלכולם תהיה עבודה ולא יצטרכו כלל את הקבוצה הזאת.

מלבד להתאמן לראיונות עבודה, ישנה עוד מטרה - לצאת מהבית ולהכיר את קבוצת השווים.

לחפש עבודה זה פול טיים ג'וב שלעיתים מאוד מעייף ומפיל את המצב רוח. חשוב "למתוח שרירים", לקבל אנרגיות טובות, להתאוורר עם קפה טוב ולדעת מי האנשים שבשוק שבדיוק כמוך מחפשים עבודה בתחום. זה המקום לתת עצות מניסיון אישי ולקבל טיפים מבודקים אחרים מראיונות שהיו בהם.

כל המשתתפים באותה סירה. המפגשים נועדו להרים את המצב רוח ואת המוטיבציה ולעזור לכל אחד להגיע למשרה שאליה הוא שואף.

במפגש הראשון - עשינו סבב של "נאום המעלית" או "60 שניות", שבו כל אחד הציג את עצמו, מה הוביל אותו לבדיקות תוכנה ואחרים נתנו פידבקים על ההצגה העצמית - מה לשפר ומה מהדברים לחזק או לשמר.

במפגש השני - חזרנו על שאלות מראיונות של משאבי אנוש. שאלות כגון: ספר על תכונות טובות / לא טובות שלך, מה הבוסים הקודמים שלך היו אומרים עליך, ספר על התמודדות קודמת וכו'. מומלץ לרשום במחברת את כל השאלות "המתקילות" כדי שתהיה תשובה מוכנה לשלוף.

במפגש השלישי - הצטרף אלינו ניצן גולדנברג, מנהל צוות בדיקות וכותב במגזין "עולם הבדיקות", שנתן לנו טיפים בנוגע למענה על שאלות מקצועיות.

מעוניינים להצטרף? תשאירו פרטים פה ונזמין אתכם גם.

עוד משהו כיף שקרה לי לאחרונה - פרגון אדיר ממגזין עולם הבדיקות מספר 16 - לי ולאתר הזה, כבוד!

דבר העורכת.JPG

כבר חודש ושבוע שהאתר הזה באוויר והיו בו מעל 750 מבקרים (!!!)

קיבלתי תגובות רבות מבודקים על כך שהאתר עזר להם בצורה כזאת או אחרת: אם זה בהעשרת הידע המקצועי, רעיונות לחיפוש עבודה, הכנה למבחני ה ISTQB ועוד. 

אני מרגישה מאוד גאה להיות חלק מקהילת הבודקים ושמחה שהאתר תורם לבודקים נוספים.

אז על הדרך (במקרה או שלא - כתיבת הפוסט מתרחשת ביום הוולנטיינס דיי), אברך בוולנטיינס דיי שמח, מי ייתן שתמיד נאהב את המקצוע, נדע לחזק ולשפר את התקשורת הבינאישית והדבר הכי חשוב שאני לוקחת מהתהליך שעובר עלי - לזכור שהכל מתחיל ונגמר באנשים. תפרגנו - בידע, חיוך, תשומת לב ומילה טובה. מבטיחה שזה יהיה לטובתכם.

לירז.

bottom of page